Alles over (pub)quizzen

Wat is een (pub)quiz?
Een quiz is een sociale activiteit waarbij teams van meestal 2 tot 5 personen, onder leiding van een quizmaster met elkaar de strijd aan gaan door over verschillende onderwerpen quizvragen te beantwoorden. Het team met de meeste punten heeft gewonnen en wint vaak een (klein) prijsje, naast de eeuwige roem natuurlijk! Het enige verschil tussen een quiz en een pubquiz is dat een pubquiz in een kroeg, café of wel pub gespeeld wordt.
Een quiz bestaat meestal uit verschillende rondes, met meestal 10 vragen per ronde. Rondes kunnen verdeeld zijn in verschillende thema’s zoals bijvoorbeeld muziek, films en series, geografie of sport en dit kunnen vragenrondes, fotorondes of muziekrondes zijn. Vooral een mix van deze drie is erg populair en komt vaak voor. Daarnaast kunnen de rondes bestaan uit verschillende soorten vragen: meerkeuzevragen, waar of niet waar vragen, open vragen, puzzelvragen, schattingsvragen en vragen waarbij deelnemers de antwoorden in de juiste volgorde moeten zetten.

Wanneer speel je een (pub)quiz?
Tegenwoordig is het spelen van quizzen erg populair. Zowel in kroegen, bij sportverenigingen en bij bedrijven worden regelmatig quizzen georganiseerd voor het vieren van een jubileum, het inzamelen van geld voor het goede doel of als teambuilding activiteit. Vaak heb je ook wekelijkse en maandelijkse (pub)quizzen waarbij een selectie van teams het tegen elkaar opnemen. Het is een ontspannen, leuke en uitdagende manier om samen met je teamgenoten jullie kennis te testen en de strijd aan te gaan met andere teams. Maar het belangrijkste is natuurlijk vooral om plezier te hebben tijdens een gezellige middag of avond quizzen!

Zelf een (pub)quiz organiseren of een geheel verzorgde quiz op locatie?
Natuurlijk kun je ervoor kiezen om zelf een quiz te organiseren voor een bepaalde gelegenheid. Ben je op zoek naar een originele activiteit voor bijvoorbeeld een bedrijfsuitje, een interactieve teambuilding activiteit of heb je binnenkort een familieweekend? Organiseer dan eens een quiz en ga met z’n allen de strijd aan en maak plezier. Regel zelf een locatie, nodig personen uit en zorg voor wat lekkers te eten en drinken. Je kiest daarnaast eenvoudig voor een standaard quiz (met de onderwerpen die jou/jullie het meest aanspreken) of neem contact op voor een geheel op maat gemaakte quiz. Hierbij kunnen we persoonlijke vragen, foto’s of geluidsfragmenten toevoegen en kies je zelf de duur van de quiz, de gewenste onderwerpen en de manier van levering (digitaal of als kant-en-klaar pakket). Uiteraard ontvang je niet alleen de quizvragen en antwoorden, maar ook bijpassende antwoordformulieren, scoreformulier en handleiding zodat alles compleet geleverd wordt. Een quiz op locatie inclusief quizmasters behoort ook tot de mogelijkheden, alles is mogelijk dus neem gerust contact op. We denken graag met je mee!

Wanneer een gepersonaliseerde quiz op maat?
Verras het bruidspaar met een leuke activiteit op hun bruiloft met een gepersonaliseerde miniquiz waar iedereen aan mee kan doen. De quiz kan bestaan uit de favoriete onderwerpen van het bruidspaar of geheel op maat gemaakt met alle mooie momenten gebundeld in een aantal vragen-, muziek- en/of fotorondes. Een origineler cadeau voor het bruidspaar kan bijna niet!

Hetzelfde is natuurlijk ook mogelijk voor een jubileum van een familielid. Op zoek naar een origineel cadeau voor iemand die 50 jaar wordt of die 25 jaar getrouwd zijn? Wat is er leuker dan een miniquiz waarin al hun hoogtepunten van afgelopen jaren in voorbij komen? Een leuke activiteit voor op een jubileumfeest waarbij iedereen mee kan doen. Wie weet er bijvoorbeeld nog wat het eerste baantje was van de jarige of waar het bruidspaar elkaar heeft leren kennen? Een cadeau dat gegarandeerd zorgt voor een flinke glimlach op de ontvanger en de rest van de aanwezigen!

Ook bij bedrijfsfeesten zijn er veel mogelijkheden met betrekking tot een gepersonaliseerde quiz. Laat je medewerkers op een ontspannen manier kennis maken met het bedrijf en elkaar. Hoeveel jaar bestaat het bedrijf, zet de medewerkers op volgorde van kortste naar langste woon-werkverkeer of wat voor blunder beging Piet op het bedrijfsfeest in 2018, allemaal vragen die zorgen voor verbinding en een boost geven aan onderlinge communicatie en teamwork.